Even voorstellen…

IMG_7556

Ik ben Barbara van der Hart,  geboren 1971, voetreflextherapeut met mijn eigen praktijk genaamd Padah. Ik ben al mijn hele leven geïnteresseerd in alternatieve geneeswijzen.

In 2010 kwam ik (na een burn-out) op een punt in mijn leven dat ik het roer radicaal om wilde gooien en met die interesse in de alternatieve geneeswijzen ook concreet iets wilde gaan doen. Met veel enthousiasme begon ik aan de  3-jarige HBO opleiding voetreflexPlusTM   bij Total Health. Na de eerste lesdag wist ik dat ik de juiste keuze had gemaakt!

Wat deze opleiding en mijn huidige manier van werken zo bijzonder maakt, is dat de westerse en Chinese visie gecombineerd worden bij de behandeling van klachten. Door beide systemen te combineren zijn er meer mogelijkheden, en wordt de behandeling versterkt. Dit sprak mij direct enorm aan en ik wil anderen dit graag laten ervaren.

Al na een paar weken kon ik mensen helpen door het geven van een therapeutische-  en een ontspannende (voet)massage, wat een fantastisch gevoel!

De opleiding heb ik inmiddels met succes afgerond en ik ben erg blij om mensen te kunnen helpen in mijn eigen praktijk.

De Chinese geneeskunde vind ik zo interessant dat ik na de opleiding voetreflexologie een jaar Chinese geneeskunde, gecombineerd met Tuina massage, hebt gestudeerd. Daarna ben ik begonnen met een 3- jarige HBO opleiding acupunctuur. Mijn eindexamen heb ik met een voldoende mogen afronden. Op dit moment ben ik bezig met mijn afstudeertraject. In juni 2019 hoop ik mijn diploma acupunctuur  te mogen ontvangen, zodat ik vanaf dan mijn kennis van voetreflex en acupunctuur kan samenvoegen en toepassen op de patiënten die bij mij in de praktijk komen om tot een nog beter resultaat te komen.