Nieuws

https://www.youtube.com/watch?v=K5yOB3KNj-8

Marga van Erp van opleidingsinstituut Total Health vertelt in het programma ‘Altijd jong’  aan Beertje van Beers waarom voetreflexologie zo goed is voor je…

 

augustus 2015
Artikel in Women’s Health door mijn collega. Zij heeft samen met mij de opleiding voetreflexplustherapeut gevolgd.

woman's health 1woman's health

http://floortuinstra.nl/zen-onder-je-zolen/

Juni 2015
Voetreflextherapie als onderdeel van onze verzorging…

Voetreflextherapie, voetreflexzonetherapie, voetreflexmassage, voetreflex of voetreflexologie, het zijn allemaal andere woorden voor een beproefde therapie die behalve de basis aanpakt ook nog eens ontspannend is. Toch is het niet zo ingeburgerd als regelmatig naar de schoonheidsspecialiste, de sauna of zelfs een periodiek babbeltje met de psycholoog. Voetreflextherapie zit in de alternatieve hoek en niet iedereen is even doordrongen van het gegeven dat dit van toegevoegde waarde kan zijn. Tel daar het onbekende bij op en zie daar de achterstand die voetreflextherapie heeft als onderdeel van het totale verzorgingspakket.

http://mens-en-gezondheid.infonu.nl/natuurgeneeswijze/156748-voetreflextherapie-als-onderdeel-van-onze-verzorging.html

___________________________________________________________________________

Mei 2015
Lifesyle event Lusthofstraat voor het goede doel ‘Chance for a Child’

 

10531312_371929186345266_1955264079_n[1]___________________________________________________________________________

Maart 2015
Ouders van Nu….. voetmassage bij baby’s

WP_20150218_13_03_07_Pro-208x300 Deze maand in de Ouders van nu…

een erg interessant artikel over voetmassage bij baby’s. Journaliste Jeanine Hoekstra en haar dochtertje proberen het uit. Ze interviewen mijn collega Floor Tuinstra en ondervinden zelf hoe lekker voetreflexologie is. Floor laat Jeanine  zien hoe ze het beste haar dochtertje kan masseren. Daarnaast legt ze uit hoe het principe van voetreflexologie werkt.

_______________________________________________________________________

Februari 2015
Barack Obama suggest foot massage for Beyonce

http://www.cosmopolitan.com/entertainment/celebs/news/a35574/beyonce-got-massage-advice-from-obama/

Barack Obama

________________________________________________________________________

Januari 2015
Specialisatie: de Vrouw… menstruatie en overgang

Sinds januari 2015 ben ik ook gespecialiseerd in overgangsklachten, dus heeft u last van opvliegers, nachtzweten of een van de vele andere klachten waar vrouwen last van kunnen hebben… maak een afspraak, want dit soort klachten horen er niet “gewoon” bij….

Of heeft u veel last van PMS klachten, krampen, misselijk, hoofdpijn…. met een massage net voor of net na de menstruatie (afhankelijk van de klachten) en ondersteunende adviezen kunnen we de klachten verminderen en zal de menstruatie na een aantal behandelingen veel minder belastend zijn….

_________________________________________________________________________

December 2014
Water drinken na de behandeling

Jouw reflexologie massage heeft nog meer effect als je in de 24 tot 48 uur daarna, voldoende water drinkt. Heb je moeite om voldoende water dagelijks te drinken, dan is nu je moment, na een voetreflex massage. Nog beter zelfs, drink een kopje warm water wat heeft gekookt, daarmee doe je je buik ook een groot plezier.

________________________________________________________________________________

Reflexologie bij de Dr. Oz show
goede tips die je snel thuis al kunt toepassen!!!

__________________________________________________________________________
November 2014
Pada voetreflex heeft haar specialiteit uitgebreid met het behandelen van kinderen met AD(H)D / Dyslexie.

Reflexzonetherapie is geen wondermiddel, het is geen tovenarij, wat betekent dat AD(H)D en Dyslexie niet kan worden weggetoverd. Er zullen patronen doorbroken moeten worden op gebied van voeding, het nemen van orthomoleculaire middelen en deze twee samen aangevuld met reflexologie.

adhd-childhoodADHD (Attention Deficit Hyperactivity Disorder), je hoort het steeds vaker. De benaming klopt eigenlijk niet (Alle Dagen Heel Druk), omdat niet iedereen hyperactief is. Men heeft het ook over ADD, zonder de hyper, als men het over ADHD heeft. Dus met én zonder hyperactiviteit.

AD(H)D is geen ‘simpele’ ziekte of uitsluitend een tekort aan voedingsstoffen, het is meer dan dat. Maar de invloed van voeding en voedingsstoffen kunnen een ondersteunend effect hebben.

De alternatieve geneeswijze vervangt niet de reguliere geneeswijzen. De diagnose wordt gesteld door een deskundig en ervaren arts, bij voorkeur een kinderarts of jeugdpsychiater, cq. een volwassene psychiater.

Bepaalde kenmerken tussen AD(H)D en Dyslexie zijn overlappend. Toch wordt een officiële diagnose van AD(H)D in het gebied van de psychiatrie gesteld en Dyslexie wordt doorgaans gezien als een opvoedings- of psychologisch probleem en wordt vanuit die hoek behandeld. Het is jammer dat er regulier niet wordt gekeken naar de overlappingen, wat mogelijkheden zou kunnen geven voor een totaal andere aanpak.

De massage voor de behandeling van AD(H)D en Dyslexie heeft een positief effect op zowel het fysieke als het emotionele deel van het kind (of volwassene). De massage zorgt voor een vermindering van de prikkelgevoeligheid en voor ontspanning (het stimuleert de parasympathicus) en voor het beter functioneren van vrijwel alles systemen die voor een goede ontwikkeling van belang zijn. Dit leidt tot meer rust, meer zelfvertrouwen.

Een aantal simpele grepen uit de massage worden aan de ouders geleerd, zodat zij deze techniek kunnen toepassen bij hun kind, wat de band verbetert tussen ouder en kind.

Het belang van voetreflex bestaat uit:
– Ontspanning. Kinderen met AD(H)D / Dyslexie zijn doorgaans gestrest.
– Positieve aandacht.
– Ontgiften van het lichaam.
– Invloed op het functioneren van de hersenen via het behandelen van de hoofdzones.
– Harmoniseren vermogen van de voetreflexbehandingen.

Laten we samenwerken met u, uw kind en zijn/haar talent.
________________________________________________________________________________
September 2014

Bedrijfsmassage
Padah voetreflex geeft nu ook bedrijfsmassages. We komen langs op locatie om u en uw werknemers te masseren. Een voetreflexbehandeling is bedoeld om te vitaliseren en de gezondheid te bevorderen. Het is geen vervanging voor een arts of medicijngebruik. De massage is preventief en gericht op het bevorderen van de gezondheid, zodat het ziekteverzuim wordt voorkomen.

________________________________________________________________________________
Augustus 2014

Metamorfose massage:
Deze massage richt zich niet alleen op speciale klachten of symptomen, maar kan daar zeker bij helpen. Doel is niet om het lichaam weer gezond te maken, maar nodigt als het ware het lichaam uit aan het werk te gaan, daar waar nodig. Het werkt op de mens als geheel, waardoor ruimte ontstaat en de levenskracht die in iemand zit weer aangewakkerd wordt. Oude blokkades, gedachtenpatronen, opvattingen en emoties komen dan weer in beweging, worden verwerkt en kunnen verdwijnen.
Sta je voor een verandering in je leven? Weet je niet om te gaan met de vaak tegenstrijdige gevoelens die daarbij komen? Dit kunnen uiteenlopende veranderingen zijn: een moeilijke periode in je leven (een scheiding, rouwproces), ziekte. Het kan ook zijn dat er minder ‘ernstiger’ dingen aan de hand zijn: je bent zwanger, je kind gaat op kamers, je verandert van baan. De metamorfosemassage helpt je de gevoelens een eigen plek te geven zonder dat ze je hele leven beheersen.

Wat je precies dwars zit of wat er aan de hand is, hoef je niet te benoemen. Metamorfosemassage wordt gegeven en ondergaan in stilte. Een heel ontspannende, zachte aanraking van de reflexzone van de wervelkolom op de voeten, de handen en op het hoofd.
De voeten staan voor ‘beweging’. Met de massage wordt de aanwezige (eventueel geblokkeerde) energie weer in beweging gebracht.
De handen staan voor ‘doen’. Dat wat in beweging is gebracht, wordt omgezet in handelen. De handen corresponderen ook met het hart. Dat wat in beweging is gebracht wordt ‘gezien en gehoord’ /gevoeld met het hart. Er komen gevoelens los die we leren hanteren en om kunnen zetten in daden. Dat geeft levenskracht en het vermogen (weer) lief te hebben.
Het hoofd staat voor ‘denken’. Hier komen bewegen en handelen samen: dat was los is gekomen door de voeten en gestructureerd is door de handen. Hierdoor zijn we in staat de dingen geestelijk te verwerken en weer op een rijtje te zetten, waardoor beslissingen genomen en keuzes gemaakt kunnen worden. Kortom: er komt helderheid en er ontstaat als het ware een nieuw begin.
Je kunt de metamorfosemassage beeldend zien als de ontwikkeling van de rups die zich inspint in haar cocon en zich tenslotte ontpopt als een mooie vlinder die haar vleugels uitslaat.
In de cocon voltrekt zich de metamorfose. Onzichtbaar voor het oog, maar met de mogelijkheden een vlinder te worden. Mensen dragen vele talenten en kwaliteiten in zich. Als je deze talenten en kwaliteiten gaat ontdekken en datgene wat je belemmert gaat zien, kun je je ontwikkelen tot wie je ten diepste bent. Metamorfosemassage kan hierbij een hulpmiddel zijn. De liefdevolle aanraking van de reflexzones van de wervelkolom op handen, voeten en hoofd kan je in contact brengen met de mogelijkheden in jezelf.

In de praktijk zet ik deze massage op diverse momenten in. Dat kan zijn tijdens het therapeutische project, maar ook direct naar aanleiding van de aangegeven ‘klacht’ of op verzoek van de klant zelf. Met bijzondere resultaten
_____________________________________________________________________________
November 2013

Effecten van massage
http://www.massage-info.nl/artikel/id2476-Effecten_massage_wetenschappelijk_aangetoond.html#.VCp9I7r1_Zd.facebook
_________________________________________________________________________________
2011

Voeding en ADHD
http://www.eenvandaag.nl/gezondheid/37180/relatie_voeding_en_adhd_bewezen
__________________________________________________________________________________

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *