Tuina

In China beschouwt men het menselijk lichaam als een netwerk van energiebanen (de meridianen). Dat netwerk bevat en vervoert de levensenergie (Qi) door het lichaam, houdt het in stand, voedt het en laat het leven. Dit netwerk verbindt de buitenkant van het lichaam met de binnenkant, de organen.

Doordat de meridianen aan de oppervlakte liggen, kan door massage van de daarop aanwezige energiepunten, de conditie van de inwendige organen worden beïnvloed. Natuurlijk kunnen zo ook klachten worden behandeld die direct met de huid te maken hebben.

Tuina maakt oa gebruik van technieken als wrijven, drukken, kneden, draaien, knijpen, draaiende en kloppende bewegingen waarbij de therapeut zowel zijn vingers, handpalmen, vuisten en ellebogen gebruikt.

Tuina verbetert de gezondheid van zowel de lichaamsstructuur als van het bewegingsapparaat. Het heeft een goede invloed op het zenuwstelsel, zodat de levensenergie door het lichaam stroomt zoals het hoort. Op die manier kan pijn worden bestreden en kan ervoor worden gezorgd dat het bewegingsapparaat normaal functioneert. Daarnaast verbetert Tuina in belangrijke mate de weerstand van het lichaam. Een tuina behandeling heeft daarnaast tot gevolg dat gifstoffen uit het lichaam worden verdreven.

Tuina kan ook goed worden toegepast bij kinderen.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *