Werkwijze

Om u eerst te laten kennis maken met voetreflexologie zal ik de 1e afspraak altijd eerst een ontspannende massage geven.

Na deze heerlijke ontspannende voetmassage kunt u zelf bepalen of u hierna een ontspannende of een therapeutische massage wilt.

De 2e afspraak zal ongeveer 90 minuten duren en bestaat uit een intakegesprek en een analytische massage. Het intakegesprek is nodig om er achter te komen of er medische- en/of lichamelijke klachten zijn waar ik rekening mee moet houden tijdens de massages en het vervolgtraject.

Bij de analytische massage worden de voeten geïnspecteerd op gevoelige punten, is het weefsel hard of juist heel zacht, is de voet koud of juist warm etc.

Na de 2e behandeling zal ik een behandelplan opstellen en deze bij de volgende behandeling met u bespreken. Het aantal behandelingen dat u nodig heeft hangt af van uw klachten en hoelang u deze al heeft.

Ook de periode tussen de behandelingen is afhankelijk van uw klachten. De eerste periode zal dat elke week of om de week zijn. Daarna kan deze periode eventueel wat langer worden.

De vervolgbehandelingen zullen ongeveer 45 minuten duren.

Ook kinderen kunnen behandeld worden. Doorgaans zijn de massages dan korter, tussen de 20 en 30 minuten. Bij het masseren van een baby zal de baby bepalen hoe lang de massage duurt…

Een paar massagegrepen die ik toepas tijdens een behandeling:

IMG_0067 IMG_0063IMG_0070

zones zijkant voet